Doplňujúce komunálne voľby sú zatiaľ bezproblémové

31.03.2012 Levoča

Levoča 31. marca (TASR) – Doplňujúce komunálne voľby v meste Levoča sú zatiaľ bezproblémové, občania chodia voliť priebežne. "Momentálne neviem povedať, aká je volebná účasť, situáciu stále monitorujeme. Nikto nám nenahlásil žiadne porušenie zákona, alebo iné narušenie priebehu volieb," priblížila zapisovateľka Mestskej volebnej komisie v Levoči Gabriela Lisoňová.
V Levoči si dnes volia primátora už po tretí raz, keď predchádzajúce dva výsledky zrušil Ústavný súd SR. O priazeň voličov sa uchádzajú traja kandidáti, z toho jeden ako nezávislý.
Rovnako pokojne prebiehajú voľby aj v obci Beloveža, okres Bardejov. "Už bolo odvoliť okolo 140 ľudí v dopoludňajších hodinách, priebeh volieb je zatiaľ pokojný," uviedla pre TASR predsedníčka miestnej volebnej komisie Andrea Jurčová. V obci sa o post starostu uchádzajú traja záujemcovia a právo voliť tu má 678 občanov.
Dnes si volia svojho zástupcu aj obyvatelia obce Oľšinkov v Medzilaboreckom okrese, o post starostu sa uchádza iba jediný kandidát. "Už bolo odvoliť asi desať ľudí, celkovo má túto možnosť 29 našich občanov," informoval predseda miestnej volebnej komisie v Oľšinkove Vladimír Dobda.
 

Vyberte región